Inline skaten, skeeleren en waveboarden

kinderopvang friesland

INTRODUCTIECURSUS INLINE SKATEN / SKEELEREN SPECIAAL VOOR JULLIE

Misschien hebben jullie het gehoord, de kinderen op de BSO’s hebben de afgelopen maanden allemaal hele leuke, nuttige en spannende dingen geleerd op de inline skates / skeelers en nu is het aan jullie. Het is voor mensen zonder ervaring, maar als je al enige ervaring hebt is het ook leuk om onder andere goed te leren remmen, bochten maken, veilig skaten in het verkeer en een afdaling nemen.

Hieronder staan introductiecursussen inline skaten / skeeleren voor volwassenen alleen voor de medewerkers van Kinderopvang Friesland. Voor jullie is een speciale prijs van 40 euro afgesproken (normaal 50 euro), hiervoor krijg je 4 lessen van anderhalf uur. Het gebruik van beschermers en helmen zit bij de prijs in maar als je er skates bij wilt huren komt er 10 euro bij. Je kunt je aanmelden door op 1 van de onderstaande links te klikken, je mag voor meerdere opties gaan waardoor er meer kans is dat 1 van de opties door kan gaan. Ik zal kijken of en voor welke cursus er voldoende aanmeldingen zijn en laat jullie dan tijdig horen of hij van start gaat.

Start: woensdag 20-06-2018, 4 weken lang / tijd 18.30-20.00 / locatie Franeker, Julianastraat 1 (naast de Poiesz)

Start: donderdag 21-06-2018, 4 weken lang / tijd 18.30-20.00 / locatie Leeuwarden, Middelzeelaan (parkeerterrein csv de Leeuwarder Zwaluwen

Aanmelden voor de cursussen in kan t/m 1 juni.

MEER INFORMATIE OVER DE INTRODUCTIECURSUS

In de introductiecursus voor volwassenen komen de volgende basistechnieken aan bod:

  • basishouding
  • vallen en opstaan
  • balansoefeningen
  • afzetten
  • remmen (vier verschillende technieken)
  • bochten maken (twee verschillende technieken)
  • cross-over / pootje over
  • deelnemen in het verkeer
  • veilig een afdaling nemen

Voor de introductiecursus voor volwassenen komt een paar minuten voor het afgesproken tijdstip Mark met een bestelbus voorrijden. De bestelbus is uitgerust met skates, beschermingsmaterialen, lesmaterialen en een aantal banken om de skates aan te kunnen trekken. Gedurende de cursus zullen bovenstaande technieken worden behandeld met als afsluiting een spelvorm of een rondje door de omgeving.